Aktuální stav

Moderátor: spainhell

Odpovědět
spainhell

Re: Aktuální stav

Příspěvek od spainhell »

Po několika týdnech jsem se dnes opět dostal k práci na projektu.
Podařilo se mi načíst indexový soubor, vyhledat v něm záznam a vrátit jeho číslo.
Takže v ukázkové úloze CESTAK.RDB, která je distribuovaná s programátorskou verzí PC-FANDu, se v seznamu vozidel doplní do formuláře také data ze souboru PALIVO.
seznam vozidel v CESTAK.RDB
seznam vozidel v CESTAK.RDB
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Nyní funguje vyhledávání záznamu typu 'N' v indexovém souboru.
V CESTAK.RDB je to např. doplnění jména zaměstnance podle čísla.
hlavičky dokladů v CESTAK.RDB
hlavičky dokladů v CESTAK.RDB
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Postupně se velmi pomalými kroky daří zpracovávat indexové soubory. Teď se mi podařilo (ale ne na 100%) vyčíst záznamy, které vyhovují podmínce. V Účtu 2020 je v upozorněních celkem 134 záznamů, mně se jich načte přesná polovina (67). I tak to považuju za obrovský pokrok, protože dokumentace k tomu neexistuje a je tam hodně kódu v ASM.
Upozornění v Účtu 2020 spuštěném v C++ FANDu
Upozornění v Účtu 2020 spuštěném v C++ FANDu
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Podařilo se dokončit vyhledávání v indexových souborech podle datumu. V Účtu 2020 je možné zobrazit Peněžní deník -> Formulář.
Formulář v peněžním deníku v Účtu 2020 v C++ FAND
Formulář v peněžním deníku v Účtu 2020 v C++ FAND
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Dnes se mi podařilo vygenerovat .X00 soubor, který je stejný, jako "originál" z PC-FANDu. Jen tedy není korektní délka. To je způsobeno prací s vyrovnávací pamětí, kdy novým souborům se automaticky přiřazuje buffer 100 kB, který se pak také celý uloží do souboru. To teď ale řešit nepotřebuju.
Pokud by nějaký odvážlivec chtěl vyzkoušet, jak to funguje, tady je verze 0.2:
cppfand.exe
(904.5 KiB) Staženo 9179 x
Ke spuštění jsou potřeba soubory FAND.CFG a FAND.RES verze 4.2.
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Provedeny úpravy ve zpracování indexových souborů, částečně přidána reakce na klávesy v datovém editoru, zprovozněno základní generování reportů.
cppfand.exe
verze 0.21
(966.5 KiB) Staženo 9366 x
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Zpřístupněny funkce a metody síťové verze. Funkční výběr souboru při spuštění samotného FANDu. V "ladění projektu" je možné listovat seznamem kapitol. Nefunguje jejich editace, protože není funkční textový editor.
cppfand.exe
verze 0.22
(979 KiB) Staženo 9334 x
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Drobné úpravy (oprava chybného porovnávání počtu řádků, oprava generování chybových hlášek)
cppfand.exe
verze 0.23
(980.5 KiB) Staženo 9223 x
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Aby bylo možné (alespoň pomalu) pracovat na dalším vývoji, musel jsem se pustit do zpřehlednění kódu. Jde hlavně o oddělení některých tříd z nepřehledných a dlouhých souborů. Občas se při tom ale něco rozpadne. Teď např. přestala fungovat nápověda ...
Celkově už na vývoj nemám tolik času, jako dřív. Přesto se budu snažit pomalu pokračovat a občas zveřejňovat nové verze.
spainhell

Příspěvek od spainhell »

Ve verzi 0.24 bylo opraveno
- generování (ukládání) indexového souboru po smazání záznamu
- generování nápovědy - měly by se zobrazovat správné řádky (chyba v porovnávání řetězců)
- uzavírání otevřených souborů
- zpracování masky u údajů typu A a D
- generování reportů - nyní jsou skutečně ukládány do souborů (nejdou ale zobrazit, nefugnuje textový editor)
- z text. editoru je možné odejít klávesou ESC (dříve jej nebylo možné opustit vůbec)

Před stažením souboru si přečtěte pokyny https://pcfand.org/viewtopic.php?f=1&t=16
cppfand.exe
verze 0.24
(970.5 KiB) Staženo 9149 x
Odpovědět